Het 6-bloemblaadjesdieet, of het Zweedse dieet van Anna Johansson. Hoe om gewicht te verliezen met 3-5 kg. binnen 6 dagen!

Een bloem die het spelprincipe van het 6 bloemblaadjes dieet karakteriseert

De meeste mensen die willen afvallen worden geconfronteerd met een onoverkomelijk obstakel: het is moeilijk om het hongergevoel te verdragen. Om deze problemen te voorkomen, zijn er diëten die alleen bepaalde voedingsmiddelen toestaan, maar dan in grote porties. Zo worden er tegelijkertijd twee processen in gang gezet: specifieke voedingsmiddelen veroorzaken de stofwisseling en het lichaam krijgt voldoende energie uit voedsel. Zo kun je succesvol een paar kilo afvallen zonder honger te lijden.

Het 6-bloemblaadjesdieet, ook wel bekend als het bloemblaadjesdieet, is een van deze zachte maar effectieve opties.

Dieet met 6 bloemblaadjes - een korte geschiedenis

Op onze breedtegraden staat het beter bekend als het Anna Johansson 6-daagse dieet. Het dieet werd voor het eerst populair in Scandinavië en kwam toen naar ons toe. Anna Johansson is de auteur van het ontwikkelde dieet, een professionele voedingsdeskundige uit Zweden. Het dieet met zes bloemblaadjes kreeg zijn naam vanwege de introductie van een systeem van morele beloningen in het proces. De auteur stelde de volgende techniek voor: bloemblaadjes uit karton knippen, een applique maken en op elk bloemblaadje de naam van de dag zetten. Scheur de volgende dag het fragment met de naam van de vorige af en gooi het weg.

Het voegt zelfs wat speelsheid toe en maakt de beperkingen gemakkelijker te dragen. U kunt zien hoeveel dagen zijn verstreken en hoe het aantal resterende dagen afneemt. De juiste psychologische houding is een van de belangrijkste componenten van elk dieet. Voeg bovendien een aangepast drinkregime toe: thee en koffie zonder suiker, onbeperkt water - het voorbeeld van velen die zijn afgevallen bewijst de effectiviteit van het dieet.

Principe van het 6-bloemblaadjesdieet

Het dieet met zes bloemblaadjes heeft gemeenschappelijke kenmerken met monodiëten, omdat het gaat om eten zonder voedingsmiddelen van verschillende soorten te combineren. Maar in tegenstelling tot de strikte opties biedt het dieet met zes bloemblaadjes een redelijk rijk menu; alleen wordt het voedsel van de ene groep gedurende de dag niet met een andere groep gemengd. Klinkt eenvoudig genoeg. In feite versnelt deze eetstijl de stofwisseling van het lichaam, omdat de dagen elkaar afwisselen en het lichaam is afgestemd op maximale versnelling van de stofwisseling.

Werkingsmechanisme van het dieet

Door veranderingen in de dagelijkse voeding vinden bepaalde processen in het lichaam plaats.

 • Doordat er met grote tussenpozen verschillende voedingsmiddelen worden aangeboden, vindt de vertering gelijkmatig plaats. Als we alles samen eten, worden koolhydraten meestal sneller afgebroken en gaan ze naar de energieproductie voor het lichaam. Eiwitten, waarvan het assimilatieproces langer duurt, worden daardoor in de vetreserves opgeslagen.
 • Als een dag eiwit wordt gevolgd door een dag koolhydraten, wordt slechts een klein deel opgenomen, omdat de spijsvertering de afgelopen dag al is aangepast aan eiwit, enzovoort gedurende de hele cyclus van gewichtsverlies.

Volgorde van dieetdagen

Het dieet met zes bloemblaadjes duurt meestal precies zes dagen, hoewel sommigen de voorkeur geven aan een langere versie: houd na de eerste ronde een vastendag en ga dan door met de tweede ronde. Maar in dit geval verlopen de volgende dagen nog steeds in dezelfde volgorde.

 • Vis dag.Alleen het vlees van waterbewoners wordt gegeten. Dit kan de vis zelf zijn of zeevruchten. Het eten wordt bereid volgens een van de dieetmethoden.
 • Groenten dag.Op dit moment zijn groenten, zoals de naam al doet vermoeden, toegestaan. Ze mogen zowel rauw als gekookt worden geconsumeerd.
 • Kip dag.Ondanks de naam worden er op deze dag geen eieren gelegd. Enkel dieetvlees van dit gevogelte.
 • Graan dag.Gedurende deze dag staat het dieet met zes bloemblaadjes alleen granen en zemelen toe. Maar je kunt er best veel van eten.
 • Kwark dag.Het is beter om deze eiwitperiode door te brengen door kwark te eten, maar met een vetgehalte van niet meer dan 5%. Indien nodig kunt u het vervangen door magere kaassoorten.
 • Fruitdagen.Met het laatste bloemblad kun je fruit eten, maar alleen van de toegestane lijst, die je hieronder kunt vinden.

Tijdens het koken kunt u zout en kruiden aan het voedsel toevoegen voor een aangenamere smaak.

1. Monodieet van vis

Aan het begin van het dieet met zes bloemblaadjes is het lichaam nog niet gewend aan vasten, dus het moet zoveel mogelijk met eiwitten worden beladen. Het wordt in grote hoeveelheden aangetroffen in vis en is licht verteerbaar. Door de eiwitrijke dag blijkt de start van het dieet vrij vlot te verlopen. De totale hoeveelheid gegeten vis moet binnen 500 gram liggen, als je de beoordelingen bestudeert, is dit voldoende.

2. Plantaardig monodieet

Het lichaam heeft veel eiwitten binnengekregen en het spijsverteringsstelsel scheidt actief enzymen af om het te verteren. De dag doorbrengen met groenten helpt om een minimum aan koolhydraten binnen te krijgen, daarnaast activeren vezelrijke groenten de peristaltiek en helpen ze problemen met de ontlasting te voorkomen.

3. Monodieet voor kippen

De volgende dag staat weer in het teken van eiwitten. Op de derde dag heeft iemand al behoorlijk honger, en aangezien er veel meer calorieën per gram eiwit zijn dan per gram koolhydraten, zal 500 gram kipfilet per dag voor verzadiging zorgen en zal het lichaam de verzadiging beginnen goed te maken. gebrek aan vet door de eigen reserves te verwerken.

4. Monodieet met granen

Het bloemblaadjesdieet heeft de evenaar overschreden en tegen deze dag beginnen velen honger te krijgen en willen ze alle beperkingen opheffen. Dat is de reden waarom het midden zo’n bevredigend dieet is. Er wordt voor de dag een glas ontbijtgranen verstrekt, dat uiteraard moet worden gekookt. Deze hoeveelheid zal de maag vullen en een gevoel van volheid zal de persoon de hele dag vergezellen.

5. Wrongel monodieet

Het einde van Anna Johanssons dieet met zes bloemblaadjes is al zichtbaar aan de horizon, dus de dag op kwarkproducten wordt met aanzienlijk optimisme waargenomen. Je moet kwark nemen die niet de dikste is, negen procent is niet meer geschikt. Op deze dag kun je tot een halve kilo kwark eten, wat voldoende is om honger te voorkomen.

6. Fruit-monodieet

De dag waarop het 6-bloemblaadjesdieet eindigt, blijkt voor veel mensen de leukste dag. Alleen al het feit dat je het dieet waardig hebt volgehouden, brengt al vreugde. En een grote hoeveelheid vers fruit vervangt de snoepjes die er doorheen ontbraken.

Voor- en nadelen van het dieet

Het 6 Bloemblaadjes Dieet heeft een groot aantal fans verzameld, wier beoordelingen aangeven dat het bijna uniek en geschikt is voor de meeste mensen. Het heeft echter zijn nadelen waarmee rekening moet worden gehouden, zoals bij elke voedingskeuze. Het is dus beter om u er eerst mee vertrouwd te maken en te controleren of u risico loopt op bepaalde items.

Voordelen van het dieet

Hoewel er enkele negatieve aspecten zijn, biedt het monodieet met 6 bloemblaadjes nog veel meer voordelen. De positieve aspecten van een dergelijk dieet zijn onder meer:

 • Met het dieet kunt u in korte tijd een grote hoeveelheid overtollig gewicht kwijtraken.
 • Een persoon voelt zich meestal redelijk vol.
 • Motivatie in de vorm van een bloemapplicatie geeft kracht om de beperkingen voort te zetten.
 • Voedsel verandert dagelijks, in tegenstelling tot andere monodiëten is dit niet zo saai.
 • Er zijn geen exotische ingrediënten, dieetproducten kunnen in elke winkel worden gekocht en zullen uw budget niet verpesten.

Nadelen van het dieet

Sommige nadelen houden verband met organisatorische problemen, andere manifesteren zich in de moeilijkheden bij het eten van voedsel, dat vers moet worden bereid. Voor werkende mensen zou de beste optie zijn om tijdens de vakantie te beginnen met het 6-bloemblaadjesdieet, het menu voor elke dag waarop gekookt moet worden. Bovendien werden de volgende nadelen opgemerkt:

 • Zich zwak en duizelig voelen, vooral op eiwitdagen. Dit kan worden veroorzaakt door een tekort aan glucose.
 • Het dieet is niet het meest uitgebalanceerd; helaas worden niet alle noodzakelijke micro- en macro-elementen in voldoende hoeveelheden met voedsel geleverd. Dit probleem kan worden opgelost met behulp van speciale vitaminesupplementen.
 • Eentonig dieet gedurende de dag. Voor sommige mensen is dit een probleem.

Voor wie is het 6-bloemblaadjesdieet gecontra-indiceerd?

Alle diëten hebben bepaalde beperkingen. Er zijn hele groepen mensen, van wie sommigen niet worden aangeraden dit soort voedsel te eten, en van wie sommigen direct gecontra-indiceerd zijn. Dit komt voornamelijk door een grote hoeveelheid eiwitten of door een algemene onbalans in de voeding. Deze groepen omvatten:

 • Kinderen, tieners en ouderen.Als de eerste voor een goede mentale en fysieke ontwikkeling een complete set voedingsstoffen is: eiwitten, vetten en koolhydraten; dan is de tweede monovoeding om andere redenen niet geïndiceerd. Een grote eiwitbelasting op geschikte dagen kan de nieraandoening verergeren of chronische ziekten verergeren.
 • Zwangere en zogende vrouwen.Deze moeilijke en verantwoorde periode is volkomen ongeschikt voor experimenten met uw dieet. Zowel tijdens de zwangerschap als tijdens het geven van borstvoeding moet het dieet compleet zijn en maximaal in verhouding staan tot het energieverbruik van het lichaam.

Relatieve contra-indicaties voor het verliezen van gewicht met behulp van een middel zoals het dieet met zes bloemblaadjes kunnen de gezondheidsstatus van een bepaalde persoon zijn.

Als u niet zeker weet of deze optie geschikt voor u is, dient u een arts te raadplegen.

Hoe u op de juiste manier uit een dieet kunt komen

Om na een periode van beperkingen weer zoals gewoonlijk te kunnen gaan eten, is een soepele en competente afsluiting van het dieet vereist. Het monodieet met 6 bloemblaadjes is geen uitzondering. Daarom moet u een paar eenvoudige regels volgen:

 • Begin niet meteen met het eten van alles wat je jezelf ontzegd hebt tijdens het dieet.
 • Probeer een apart dieet te volgen en geleidelijk voedsel van een ander type te introduceren. Het is zeer raadzaam om dezelfde voedingsmiddelen te mengen die tijdens het dieet werden gescheiden.
 • Het caloriegehalte van een 24-uursdieet moet langzaam worden verhoogd, zodat het binnen één tot twee weken op de gebruikelijke norm komt.
 • Vergeet matige fysieke activiteit niet. Ze zullen je helpen sneller strakker te worden.

Vergeet het drinkregime niet. Als u voldoende vocht drinkt, worden de gifstoffen weggespoeld die zich tijdens uw afslankproces hebben opgehoopt.

Tabel met toegestane producten

Omdat het dieetmenu met 6 bloemblaadjes voor elke dag behoorlijk streng is, is de lijst met toegestane voedingsmiddelen niet te lang. Ze zijn echter voldoende om een dieet, maar bevredigend dieet te creëren.

Naam Eekhoorns Vetten Koolhydraten Calorie-inhoud Groenten, fruit en groenten Kool 1. 8 0, 1 6. 8 27 Courgette 0, 6 0, 4 4. 6 24 Spinazie 2. 9 0, 3 2. 0 22 Ui 1. 4 2 10. 4 41 Wortel 1. 3 0, 1 6. 9 32 Tomaat 0, 6 0, 2 4. 2 20 Komkommer 0, 8 0, 1 2. 8 15 Zoete peper 1. 3 0 5. 7 27 Radijs 1. 2 0, 1 2 70 Daikon 1. 2 0 4. 1 21 Knoflook 6. 5 0, 5 29. 9 143 Blad sla 1, 0 0 1, 0 13 Biet 1. 5 0, 1 8. 8 40 Appel 0, 4 0, 4 9. 8 47 Peer 0, 4 0, 3 10. 9 42 Abrikoos 0, 9 0, 1 10. 8 41 Kiwi 1 0, 6 10. 3 48 Oranje 0, 9 0, 2 8. 1 36 Pruim 0, 8 0, 3 9. 6 42 Granen en pappen (droog) Boekweit 12. 6 3. 3 63, 2 330 Havermout 12. 5 6. 2 61 352 Parelgort 9 1 67 310 Psjenka 11. 5 3. 3 65, 5 348 bruine rijst 7. 4 1. 8 72, 9 337 Bakkerijproducten roggebrood 6. 6 1. 2 34. 2 165 Volkoren brood 13 4 43 265 Kazen en kwark Kwark 0% 16. 5 0 1. 3 71 Kaas 10% 31 10 0 214 Vogel Gestoomde kipfilet 20. 4 1. 1 1. 6 103 Gekookte kippendij 20. 7 8. 7 0 166 Stoofpot van kippenlever elf 3. 6 1 80 Vis en zeevruchten Gekookte kabeljauw 17. 9 0, 8 0 79 Gekookte koolvis 17. 6 1 0 79 Licht gezouten zalm 18. 1 13. 3 3. 9 209 Gebakken makreel 16 13 0 185

Tabel met verboden producten

De producten in deze tabel moeten voor elke dag van het menu worden uitgesloten. De meeste van hen zijn in principe niet geschikt voor dieetvoeding, de rest laat je niet toe om het proces van afvallen met dit specifieke dieet te starten. Met de voedselcalorieëncalculator kunt u voor uzelf een perfect aangepast dieet samenstellen.

Naam Eekhoorns Vetten Koolhydraten Calorie-inhoud Paddestoelen Champignon 4. 3 1 1 27 oesterzwam 2. 5 0, 3 6. 5 38 Noten en gedroogd fruit Pinda 26. 3 45, 2 9. 9 551 Hazelnoot 16. 1 66, 9 9. 9 704 Rozijn 2. 9 0, 6 66 264 Snacks Chips 6 dertig 53 610 Maïs stokken 8 elf 75 411 Granen en pappen witte rijst 6. 7 0, 7 78, 9 344 Griesmeelpap met rozijnen 3 3. 2 15. 3 98 Meel en pasta Tarwemeel 9. 2 1. 2 74, 9 342 Gekookte pasta 11. 2 1. 1 69. 1 97 Bakkerijproducten brood 7. 5 2. 9 50, 9 264 Boter broodje 7. 9 9. 4 55 337 Banketbakkerij Plakken 2. 2 0 89 337 Halva 12 29 50 522 Ijsje Romig ijs 3. 2 15 20. 8 227 Taarten Sprookjestaart 4. 5 18 40 340 Chocolade Melkchocolade 6. 9 35, 7 54, 4 550 Donkere chocolade 5. 8 33 50, 2 535 Sauzen en kruiden Mayonaise 2 55 2 519, 9 Zuivel Volle melk 2 3 4 59 Kwark 9% 8 9 3 125 Zure room 15% 2. 6 15 3 158 Kaas 50% 24 29 0, 3 363 Vleesproducten Gefrituurd varken 11. 4 49 0 489 Gedroogd varkensvlees 22 44 0 494 Rundvleesstoofpot 16. 8 18. 3 0 232 Kippen huid 18 15 0 212 Gebakken lamsvlees 20 24 0 320 Worsten Gekookte worst elf 21 2 237 Rauwe rookworst 13 55 0 547 Ham 14 24 0 270 Melk worst 10 19 0 211 Vogel Gebraden eend 18 28 0 308 Gebakken gans 19 41 0 447 Vis en zeevruchten Gezouten haring 19. 8 15. 4 0 217 Gedroogde vis 17. 5 4. 6 0, 139 Oliën en vetten Boter 0, 5 82, 5 0, 8 748 Zonnebloemolie 0 99, 9 0 899 Alcoholische dranken Licht bier 0 0 4. 7 47 Halfdroge wijn 0 0 25 104 Niet-alcoholische dranken Coca Cola 0 0 10. 6 42 Kwas 0 0 7. 41 37 Sappen en compotes sinaasappelsap 0, 6 1 12. 6 51 Huisgemaakte compote 0 0 14 60 Bessenfruitdrank 0, 1 0 11. 1 47 Vruchten Druif 0, 6 0, 2 16. 8 65 Banaan 1. 1 0, 3 23 89

Voorbeeldmenu voor een 6-daags dieet

Naam Wat kun je eten Vis dag
 • Gekookte vis met kruiden
 • Gestoofde vis
 • Vissoep met kruiden
 • Vis gebakken in folie
Groenten dag
 • Komkommer- en tomatensalade
 • Gestoofde gemengde groenten
 • Gestoomde groenten
 • Groentenschotel met knoflook
Kip dag
 • Kipfilet gebakken zonder olie
 • Sterke kippenbouillon
 • Borst gebakken met knoflook
 • Gekookte kipfilet
Graandag
 • Havermout
 • Gestoomde boekweit
 • Gekookte bruine rijst
 • Gerst pap
Kwark dag
 • Magere kwark
 • Kwark, korrelig
 • Suikervrije kwarkschotel
 • Magere kwark
Fruitdag
 • Appels en peren
 • Kiwi en sinaasappel
 • Een ananas
 • Meloen en citrusvruchten

Recepten voor elke dag van gewichtsverlies

Om te voorkomen dat u zich gaat vervelen met hetzelfde voedsel, kunt u met het dieet met 6 bloemblaadjes uw menu voor elke dag diversifiëren. U kunt verschillende gerechten bereiden met toegestane producten en deze combineren op basis van het principe dat u tot hetzelfde type behoort. Door bijvoorbeeld natuurlijke yoghurt te gebruiken, kun je je kwarkdag minder droog maken. Dat wil zeggen dat het dagelijkse monodieet zo moet blijven.

Gerechten voor visdag

Het basisprincipe is dat de dagelijkse consumptie van gekookt vlees van rivier- of zeebewoners niet hoger mag zijn dan 500 gram. Tijdens pauzes kunt u de bouillon drinken die overblijft na het koken van gekookte vis. Het toevoegen van zout, specerijen en kruiden is niet verboden.

Gebakken forel

Om lekkere en gezonde vis te bereiden heb je een minimaal aantal ingrediënten nodig.

 • Verse forel – 1 st.
 • Zout, kruiden - naar smaak.

Spoel de gestripte vis af met stromend water, doe een paar takjes peterselie of dille in de buik en zout hem van binnen en van buiten. Snijd de huid aan de zijkanten, ondiep, met regelmatige tussenpozen lichtjes in. Maak een boot van folie, doe de vis erin en plaats deze 40-60 minuten in de oven.

Gebakken koolvis

De door Anna Johansson toegestane magere vis is op onze breedtegraden meestal niet vers verkrijgbaar. Het kan eenvoudig worden vervangen door bevroren. Om de maximale voordelen te behouden, moeten hele vis of filets in de koelkast worden ontdooid en vervolgens langzaam, maar hierdoor kunt u de textuur van de vis behouden. Ter voorbereiding heb je nodig:

 • Ontdooid koolviskarkas – 1 st.
 • Zout, kruiden - naar jouw smaak.

Pollock kan sneller worden gekookt dan een hele forel. Om dit te doen, wordt de vis kruislings in stukjes van ongeveer 3 cm dik gesneden, gezouten, bestrooid met kruiden en in één laag in een pan met antiaanbaklaag geplaatst. Zet vervolgens 20-30 minuten in de oven tot de koolvis goudbruin is.

Gehakte visgehaktballetjes

Visballetjes - een eiwitgerecht voor de eerste dag van het dieet met zes bloemblaadjes

Voor dit gerecht kun je het gehakt het beste zelf maken. In de winkel kunnen verschillende ingrediënten worden toegevoegd die niet geschikt zijn voor monodiëten vanwege het gewicht: zetmeel, meel, soja, enz.

Om visballetjes te maken heb je nodig:

 • Witte visfilet – 500 gram.
 • Zout, verse kruiden.

De visfilet wordt door een vleesmolen gehaald of fijngehakt met een mes en vervolgens gemengd met zout en kruiden. Rol de resulterende massa in balletjes en bak ze in de oven met een pan met antiaanbaklaag.

Gerechten voor groentedag

Per dag kun je maximaal anderhalve kilo groenten eten. Bij problemen met gasvorming als gevolg van een grote hoeveelheid rauw voedsel mogen alle groenten worden gebakken. Dan kunnen problemen met de spijsvertering worden vermeden.

Wortel- en koolsalade

De eenvoudigste acceptabele voedselopties, om het voor te bereiden, moet je kool nemen, fijn hakken en geraspte wortels toevoegen. Je kunt de salade op smaak brengen met een beetje citroensap. Voor de smaak kun je eventueel verse kruiden toevoegen.

Paprika's gevuld met groenten

Je kunt de tweede dag van het 6 bloemblaadjes -dieet diversifiëren met rode paprika gevuld met groenten

Om zo'n gerecht te bereiden, dat niet alleen een plaats vindt in het dieet met 6 bloemblaadjes, maar ook een menu voor vegetariërs kan versieren, moet je het volgende nemen:

 • Courgette – 1 st.
 • Ui - 1 st.
 • Wortelen – 1 st.
 • Tomaat – 1-2 stuks.
 • Plantaardige olie – 1 lepel.

Doe de fijngesneden ui, geraspte wortel en in blokjes gesneden gepelde tomaat in een koekenpan die wordt verwarmd met een lepel olie. Onder voortdurend roeren tot de helft gaar brengen, zout toevoegen en de paprikahelften met dit mengsel vullen. Deze boten worden in de oven of in een slowcooker geplaatst, waar ze ongeveer een half uur koken.

Om het verwijderen van de schil van een tomaat gemakkelijker te maken, moet je deze eerst snijden en vervolgens de tomaat verbranden met kokend water.

Groenteschotel luie koolrolletjes

De recepten, ook wel het "bloemblaadjes"-dieet genoemd, bieden een verscheidenheid aan recepten, maar ze zijn allemaal eenvoudig en voldoen aan de principes van een gezond dieet. Hoewel koolrolletjes alleen de naam en de aanwezigheid van kool gemeen hebben, is dit recept populair onder veel mensen die afvallen. Omdat dit voer voor een groentedag is, bevat het uitsluitend groenten:

 • Kool – 300 gr.
 • Wortel – 1 st.
 • Ui – 1 st.
 • Peper – 1 st.
 • Tomaat – 1 st.
 • Aubergine – 1 st.

Alle groenten moeten worden gehakt en vervolgens, na het toevoegen van zout, in een pan laten koken tot ze gaar zijn. Als ze weinig sap geven, kun je een beetje water toevoegen.

Gerechten voor kippendag

Deze dag is voedzamer dan de groentedag, maar veel eentoniger. Daarom is het voor je psychologische humeur belangrijk om iets te koken, en niet te proberen een dag alleen op gekookte filet te leven. In het dieet met zes bloemblaadjes bevatten de menuafbeeldingen van verrukkelijke gerechten voor elke periode noodzakelijkerwijs kipopties.

Gestoofde kip

In dit recept draait alles om het kookproces om ervoor te zorgen dat de filet sappig is en in je mond smelt. Ingrediënten:

 • Kipfilet – 2 st.
 • Zout, kruiden.

Snijd de kipfilet in grote stukken, voeg zout toe en doe in een pan met dikke bodem. Sluit het deksel goed en plaats het op het laagste vuur. Laat 2 uur koken zonder het deksel te openen. Gedurende deze tijd laat het vlees voldoende sap vrij en wordt het erin gestoofd.

Gebakken kipfilet

De ingrediënten zijn dezelfde als in het vorige gerecht. Zout de kipfilet, bestrooi met kruiden en plaats in een folieboot. Kook in een voorverwarmde oven gedurende ongeveer 30-40 minuten.

Dieetkoteletten van kip

Kipkoteletten - een hartige gerechtoptie op het kippendagmenu van het dieet 6 bloemblaadjes.

Voor schnitzels wordt de kipfilet door een vleesmolen gerold, vervolgens gemengd met zout en kruiden, tot koteletten gevormd en gebakken in een droge koekenpan met een tefloncoating. Om ze nog voedzamer te maken, kun je ze 2-3 minuten aan elke kant in de magnetron op vol vermogen koken, afhankelijk van de dikte van het werkstuk.

Gerechten voor ontbijtgranendag

Voor deze dag is het beter om het eerste ontbijt te bereiden met granen die de dag ervoor zijn gestoomd, en voor de overige maaltijden iets anders te doen. Dit zal het spijsverteringskanaal helpen verlichten na een grote hoeveelheid eiwit.

Boekweit koteletten

Om de gebruikelijke smaak van boekweit te verfraaien, kun je er koteletten van maken. Om dit te doen, wordt het afgewerkte gestoomde graan geplet met een blender, gemengd met kruiden, koteletten worden gebeeldhouwd en een half uur naar de oven gestuurd. Dergelijke koteletten krijgen een mooie korst en worden smakelijker.

Boekweit platbrood

Dit recept lijkt erg op het vorige, het verschil is dat het werkstuk vlakker is gevormd, zodat je het niet in de oven kunt bakken, maar in een koekenpan kunt bakken. Als de platte broden niet kneedbaar zijn, kun je een beetje water aan de gemalen boekweit toevoegen om ze gemakkelijker te maken.

Havermoutkoekjes

De ontbijtgranendag van het dieet met zes bloemblaadjes zal liefhebbers van havermoutkoekjes aanspreken

In dit recept kun je een beetje magere melk en een snufje vanilline aan de havermout toevoegen om de smaak dichter bij echt gebak te brengen. Een gerecht voor degenen die het al beu zijn om hetzelfde te eten.

 • Havervlokken – 1 kopje.
 • Magere melk – 1 glas.
 • Vanilline - op de punt van het mes.

Giet hete melk over de havermout, roer en laat het trekken. Leg de gezwollen massa per eetlepel op een bakplaat bekleed met perkament. Probeer een opening van 1-2 cm tussen de "deeg" te laten en bak ongeveer 30 minuten in een hete oven.

Gerechten voor kwarkdag

Niet iedereen kan een dag alleen kwark in pure vorm eten, dus het is de moeite waard om wat culinaire vaardigheden toe te voegen, zodat je niet op het laatste moment instort voordat je je dieet beëindigt.

Wrongel dessert

Met behulp van een caloriearme zoetstof kun je het lichaam enigszins misleiden. Voor het kwarkdessert heb je nodig:

 • Magere kwark.
 • Suikervervanger.
 • Cacaopoeder.
 • Wat water.

Verhoudingen - naar uw smaak worden alle ingrediënten gemengd en opgeklopt met een blender. Het dessert is klaar.

Kwark-cheesecakes

Bij wijze van uitzondering mag u op de 5e dag van het 6 bloemblaadjes -dieet cottage cheese-pannenkoeken koken

Dergelijke recepten onderscheiden zich van het strenge dieet van Anna Johansson door de aanwezigheid van kippeneieren en griesmeel in de compositie. Maar toch kun je zo'n gerecht eens in de zes dagen veroorloven.

 • Kwark – 300 gram.
 • Ei – 1 st.
 • Griesmeel – 1 eetl. lepel.

Meng de ingrediënten grondig, vorm cheesecakes en bak ze in een droge koekenpan. Om te voorkomen dat het deeg aan je handen blijft plakken, moet je ze bevochtigen met koud water.

Kwark ovenschotel

Ook niet bepaald een dieetgerecht, maar wel erg lekker. Meng ter bereiding kwark met het laagste vetgehalte, één eiwit en een beetje magere melk. De massa moet vloeibaarder zijn dan bij cheesecakes. Het wordt in een ovenschaal geplaatst en naar de oven gestuurd tot het goudbruin is.

Gerechten voor fruitdag

Het bloemendieet eindigt met een dag vol fruit, en bijna iedereen is er dol op. Verse smoothies kunnen wij dus enkel aanbevelen als lichte snack tussen de hoofdmaaltijden. Als rauw fruit ook problemen met de ontlasting veroorzaakt, kun je ze koken. Gebakken fruitsalade is een heerlijk gerecht voor deze dag.

Mango-smoothie

Mango-smoothie - een geurige snack voor de laatste fruitdag van het dieet van Anna Johansson

Om het drankje te bereiden, schilt en hakt u 1 rijpe mango in een blender. Je kunt een sinaasappel en een beetje verse munt toevoegen.

Kiwi-bananensmoothie

Banaan is het minst dieet van alle soorten fruit, maar fruitdag is de laatste in het dieet, en je kunt de voltooiing van de test vieren met zo'n cocktail.

 • Banaan – 1 st.
 • Kiwi – 1 st.

Mix alles in een blender tot een gladde massa. Je kunt appelsap toevoegen - indien nodig verdunnen om de smoothie vloeibaarder te maken.

Mening van een expert

Experts zijn van mening dat Anna Johansson een redelijk succesvol dieet heeft gecreëerd. Het 6-bloemblaadjesdieet werkt net zo goed als andere monodiëten, maar zet het lichaam niet onder zulke stress vanwege de afwisselende eiwit- en koolhydraatdagen. Op de vraag hoe vaak per jaar dergelijk vasten kan worden gedaan, antwoorden voedingsdeskundigen echter één, maximaal twee.

Bovendien dringen voedingsdeskundigen en endocrinologen erop aan om zich niet te laten meeslepen door monodiëten in geval van gezondheidsproblemen. Zelfs als er geen contra-indicaties zijn, is het de moeite waard om rekening te houden met het risico op nierproblemen als gevolg van grote hoeveelheden eiwitten op bepaalde dagen, en ook met het feit dat veel koolhydraten tegelijk scherpe pieken in de bloedglucose veroorzaken.

Conclusie

Het 6-bloemblaadjesdieet is een goede manier om snel in vorm te komen. Een week voor een vakantie of een speciale gebeurtenis kunt u met zijn hulp veilig uw figuur maken, zodat u er zonder aarzeling mee kunt pronken in een zwempak of in uw favoriete jurk. En voor degenen die graag heerlijk eten, zorgt het 6-bloemblaadjesdieet van Anna Johansson ervoor dat het menu behoorlijk gevarieerd en interessant is.